Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vasariškas vaisių ir pieno kokteilis

Receptas: Vasariškas vaisių ir pieno kokteilis

Šiandien atsikėliau su dideliu noru atsigerti kokio nors pieniško kokteilio... Ir tai man kainavo didžiulę mėlynę ant užpakalio... Cha cha cha... Dabar juokinga darosi, kai prisimenu, bet tuo metu, kai įsistačiau mėlynę, norėjosi verkti.

O buvo taip... Mano smulkintuvas (liaudiškai vadinamas mikseris), kurį man padovanojo Rūta, buvo užkeltas ant spintos. Nes namuose turime keturkojį šeimos narį, kuris sugraužia viską, ką tik pasiekia. Tai vertingus daiktus reikia suslėpti ir kuo aukščiau... :-)

Atsinešiau kėdę, užsilipau... Paėmiau dėžę su mikseriu. Na ir lipu žemyn... Ir kaip "sėdau" ant metalinės kėdės atlošo... Oi kaip skaudėjo! Gerai, kad bent jau nenukritau.:-)

Dabar sėdžiu ir rašau čia... O užpakalis tai dega dega...

Na va, pasiguodžiau. Dabar jau galiu ramiai dalintis savo kokteilio receptu. ;-)


Reikės:

1 didelio banano,
1 didelio persiko,
1 obuolio,
2 stiklinių (500 ml) šalto pieno,
1 šaukšto skysto medaus (jei trūksta saldumo).

Visus vaisius nuplauti, nusausinti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Vaisius sumesti į smulkintuvą, užpilti saltu pienu ir plakti pora minučių.

Paragauk ir, jei trūksta saldumo, įpilk skysto medaus ir dar šiek tiek paplakti.

Beliko supilk kokteilį į aukštą plačią stiklinę, papuošti skiltele persiko ir patiekti su plačiu šiaudeliu.

Receptas: Vasariškas vaisių ir pieno kokteilis

Gaunasi labai skanus ir gaivus vasariškas pieniškas vaisių kokteilis. Jei nori, kad būtų dar gaivesnis, gali įdėti skaldyto ledo saujelę. Tokiu atveju pilk mažiau pieno ir daugiau medaus.

Iš nurodytų produktų kiekio gaunasi 2,5 didelės stiklinės kokteilio.

Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą