Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Granola

Visi tik ir kalba apie granolą: spaudoje nuolat galima rasti skelbimų, draugės pasakoja, kaip gamino, dalinasi receptais ir patarimais.

Nusipirkti nepakilo rankos – jei jau galima namie pasigaminti, kam pirkti? Bet kaip rasti laiko pasigaminti? Idėjų pilna galva, ir vis randi svarbesnių, sezoninių gaminių, kaip buvo vasaros viduryje, pavyzdžiui, su mėlynėmis, avietėmis: atveža uogų ir puoli ieškoti įdomesnio recepto, o visi ne tokie skubūs vis į sąrašo pabaigą nustumiami.

Bet geram dalykui laiko atsiranda. Taip užteko rankų ir man išbandyti granolą. Skanu! Dabar dažnokai pradedu dieną granola su jogurtu. Ui, kaip skanu!

RECEPTAS: Granola

Recepto pagrindas iš Astos Černės knygos "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga". Papildžiau tuom, ką mėgstu, sumažinau nemėgstamų produktų kiekį, neįdėjau, ko neradau tuo metu namie ir gavosi skani granola.

PRODUKTAI:
  • 400 g pilnagrūdžių avižų dribsnių
  • 170 g pjaustytų migdolų (ne visai smulkiais gabaliukais)
  • 100 g kokosų drožlių
  • 80 g moliūgų sėklų
  • 2 valg. š. sezamų sėklų
  • 1 arb. š. su nedideliu kaupu cinamono
  • 1/2 arb. š. malto muskato
  • 1/4 arb. š. kardamono
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 85 g natūralaus medaus
  • 50 ml aliejaus
  • 200 g razinų

GAMINIMAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Skardą geriau imti aukštais krašteliais, nes granolos gaunasi nemažas kiekis.
  2. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus ir prieskonius.
  3. Medų (jei kietas, pašildykite) ir aliejų sumaišykite. Gautu mišiniu užpilkite sausus produktus. Išmaišykite, kad skysčiai padengtų visus sausus produktus.
  4. Razinas perplaukite, užmerkite. Palaikykite apie 10–20 min., tuomet gerai nusausinkite. 
  5. Granolą suberkite ant kepimo skardos. Išlyginkite paviršių. Šaukite į orkaitę. Kepti iš viso reikėtų apie 30 min., kas 10 min. mišinį reikia išmaišyti. Po 20 min. suberkite razinas, gerai išmaišykite, pakepkite paskutines 10 min. Iškepusią granolą gerai atvėsnkite, atšalusią sudėkite į sandarius indus ir skanaukite!
RECEPTAS: Granola

Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą